Den årliga Glöggmingel kvällen,
Vi startade denna tradition när vi flyttade in på vår gata för fyra år sedan. Vi bjöd då endast in grannarna på gatan. Nu så har vi ökat området lite mer…man kan va en gammal granne från en annan adress. Om man tex. bor tillräckigt nära, så pass att man kan gå hem från dom …så räknas det som grannar. Vi hade fantastiskt roligt och det blev många skratt. Jag är lyckligt lottad som har så fantastiska grannar.
Glöggmingel blir ett måste.
Det blev en massa sött och gott.
Granen är ett måste. Detta året kommer den från Limhamn. Jag hade på mig en svart och vit klänning med smycken från IOAKU som gick i guld och grönt.
Halsbandet hittar du HÄR Amuletten HÄR
Det är rätt så mycket vitt hemma hos mig och jag brukar duka vitt också. Ska försöka att ändra på det till nästa år.
Vi startar alltid med Blossas Årsglögg. Detta året så är det den fina lila flaskan med smak av lavendel. Vi har även sparat på oss några av dom andra årens Årsglögg.
Vi smakade även Morbergs glögg. Jag gillade Årsglöggen mer, tyckte att Morbergs var för söt och för vanlig i smaken, inget som stack ut. Vi smakade även en med äpplesmak som jag missat att fota och den tyckte alla om. Den var det lite sting i och den blev inte för söt.
Det som blev allra mest populärt detta året var den rostade mandeln med sesamfrö och grovt salt. Receptet fick jag från Mia på jobbet, superenkelt att göra och magiskt gott.
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
1 paket mandel 200g
sesamfrö och grovt salt
Ner med vatten och socker i pannan, låt smälta, i med resten, låt puttra lite tills dom blir gyllenbruna, lägg dom på bakplåtspapper, låt svalna och bryt sönder dom. Klart !!!