Höstmiddag med vänner
Tiden flyger iväg och man hinner inte alltid träffas så ofta som man vill. Men igår fick vi äntligen träffa våra fina vänner över en middag hemma hos oss. Min man stod som vanligt för maten och jag som vanligt för dekorationen. Det blev en höstinspirerad middag med getost/rödbets sallad till förrätt, schnitzel gjord på fläskfilé till huvudrätt och en äpplederssert. Jag dukade med fyrkantiga tallrikar och glasen från Orrefors som heter Intermezzo. Vi änvänder oftast dom med den vita droppen, eftersom jag tycker att den är snyggare. Vi har dom med den blå droppen också så jag får väl bli bättre på att använda dom med.
Yesterday’s dinner at home with our friends.
Dom här små vaserna kommer från Olsson och Gerthel. Dom finns i olika storlekar och former.
Dom hittar du här
Dukningen var som vanligt övervägande vit, fast med lite hösttema denna gången. Jag var ute och plockade lite löv och bär i parken runt huset där vi bor. Vilka magiska färger…dom matchade jag med olika färger på iittala lycktorna.
Getost med rödbetor på en salladsbädd med pinjenötter, och ungstorkade minitomater. Balsamico.
Till schnitzeln hade vi pressat potatis, men den missade jag…sorry.
Efterrätten bestod av varma äpplen som var stekta i smör, rörsocker och äpplemust. Yohurten på den var gjord av Grekisk yoghurt med färskriven ingefära och kardemumma. Cirtonmeliss på toppen.
Jag körde på svart spets och guld. Blomringen kommer från Ioaku.