La Perla i Palma
Då var det äntligen vår tur att äta på LA PERLA i Palma. Vi valde CAN BARBARA som liggen vid hamnen.
En sak jag reagerade på är att personalen hälsade oss välkomna på svenska. Jag fattar att ca 80% av gästerna, kanske fler är svenskar som äter här men ändå. Jag hade mycket väl kunna varit tysk. Jag ser inte direkt svensk ut. Det var inte så att vi pratade högt på svenska eller så…tror faktisk inte vi sa ett ord förrän efter tjejen hälsat på oss. Är det kanske så dom blir tillsagda att bemöta gästerna ??? Eller är det så att dom kollar upp en innan man kommer??? Jag vet inte. Någon som vet? Lite MINUS.
Vi hade perfekt väder och vi valde den första sittningen just för att ha ljuset när vi kom och skymningen framåt kvällen. Det var ett jättebra val. MYCKET PLUS på den om ni frågar mig.
Snygg meny, enkel och precis lagom. PLUS
Vi började med en AVANTGARDE tallrik och här måsta man vara två för att beställa den….så ni tänker på det.
Jag kan lova att det var ett riktigt bra val! Man fick smaka lite av varje och allt var gott. Vi lämnade inte en smula kvar på fatet…endast olivkärnor. Åsas svampsoppa var lovely och de små marinerade lökarna var smaskens. Så nu har jag tvingat mannen att göra dessa här hemma. Fördelen med att vara gift med en gammal kock. STORT PLUS på det fatet.
Friterad zucchini med tryffelröra! Herregud så gott!!! Verkligen PLUS för att ha ett sådant fat med lite av varje.
Inredningen både inne och ute var fantastisk och man blir verkligen inspirerad. Åsa är grym på detta! Man vill bara flytta in!
Älskar golvet!
Jag som älskar speglar och har alltid gjort…så var detta drömmen! Snyggt jobbat med ytorna. Stort PLUS!
I samma veva som vi bokade så var det 4 sällskap som hade varit och ätit här som vi känner och recensionerna från dom var verkligen spretiga. Det var både högt och lågt. Dyrt för vad man fick. Små portioner. Bra smaker. Kass personal. Ja, det var bara några få kommentarerna vi fick höra.
Här ovan ser min huvudrätt, jag valde tomatpastan POMODORO med buffalo mozzarellan. Mannen valde BOSCONERO. Båda var sååå goda och portionerna var inte små. Vi var såååå mätta att vi inte orkade äta upp. Inga små portioner här inte. Se mer info i menyn. PLUS!
Vi valde att behålla vår bokning och skapa oss en egen uppfattning om restaurangen. Och det gjorde vi rätt i. Vi var jättenöjda med maten och vinet. Allt smakade bra och vi var definitivt inte hungriga när vi gick därifrån. Vi tom valde att gå en bra bit just för att gå av maten lite…..
Mysig stämning utanför ingången.
Här kommer ett litet MINUS från vår sida. Ja, lite arbetsskada får man väl skylla på. Jag som är gift med en kock i grunden och tillbringat fler timmar i ett kök än framför spisen. Alltså plasten ska av innan man börjar använda maskinen, så fort man gör det och den blir varm fäster plasten och blir svår att avlägsna. eller om den helt enkelt får sitta för länge. Och det hade sett trevligare ut med en rostfri baksida för gästerna som kommer in i restaurangen. Denna står precis till höger när man kommer in.
Men det är ju bagateller…men som lite restaurangskadad så ser man oftast mer än andra.
Jag rekommenderar er att äta på LA PERLA! Verkligen! Vi tyckte att vi fick en fantastisk upplevelse för pengarna!